divendres, 14 d’octubre del 2011

SALUT POSTURAL I MARXA NÒRDICA

Si parlem dels beneficis que la Marxa Nòrdica comporta per a la mostra esquena destacarem que:




  1. Disminueix el risc de patir mal d'esquena.



  2. Millora l'evolució en els pacients crònics.


Un dels punts claus de la Marxa Nordica és el moviment rotacional de la columna vertebral, que es descriu com un moviment oposat entre la Cintura Pèlvica i la Cintura Escapular i agafa com a pivot de rotació la vèrtebra D7.

L'estudi biomecànic de la marxa normal, ens demostra l'importància del moviment rotacional de la Columna, ja que si aquest moviment es veu alterat o impossibilitat parlarem de marxa patològica.

Mitjançant la Marxa Nòrdica podem desarrollar i potenciar aquest moviment de rotació i obtindrem aixó un augment de la flexibilitat i resistència de la Columna.



S'actua:

A nivell articular: el moviment normal de les articulacions genera la producció de líquid i les "engrassa ". També mitjançant el moviment alliberem tensions i rigidesa articular i eliminem tensió sobre el Disc Intervertebral



A nivell lligamentós: Són les estructures que sostenen les articulacions. Mercès al moviment rotacional les estructures lligamentoses treballen la seva curta elasticitat i la Propiocepció.



A nivell muscular: El moviment rotacional desenvolupa la seva potència, resistència i elasticitat, millorant el funcionament i sosteniment de l'esquena




Resumint, mitjançant la Marxa Nòrdica i el treball del moviment rotacional entre cintures escapular i pelviana, millorarem la potència, resistència, flexibilitat i elasticitat del sistema muscul-tendinós i capsulo-lligamentós de la Columna Vertebral. D'aquesta manera millorarem la mobilitat corporal, previndrem lesions, dolor i limitacions de l'esquena.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada