dimecres, 26 d’octubre del 2011

PER UN COR SA: MARXA NÒRDICA

Si t'has preguntat mai com tenir cura de la teva salut i en conseqüència del teu cor, no ho dubtis. Iniciar-te en una activitat física, portar una alimentació sana i equilibrada i deixar de fumar en són claus principals.

El manteniment dels nivells de colesterol bo, el control de la pressió arterial i el manteniment d'un pes saludable són tres dels principals arguments a tenir en compte alhora de cuidar el teu cor. Vés a un especialista, revisa l'alimentació, elimina l'hàbit de fumar i inicia't en la pràctica habitual d'exercici físic.


La decisió més important que pots prendre sobre la pràctica o no d'exercici físic és "comença ja!" El temps i l'energia que invertiràs en fer-ho t'ajudaran a aconseguir els nivells òptims de salut.

La Marxa Nòrdica és una de les millors alternatives per a començar a practicar activitat física "aeròbica". Aeròbic significa literalment amb oxígen, fa referència a l'ús d'oxígen en el procés de generació d'energia dels músculs. L'exercici físic aeròbic inclou qualsevol tipologia d'activitat física que es practiqui a nivells moderats d'intensitat durant períodes de temps extensos, el que fa que es mantingui una freqüència cardíaca elevada, però controlada. En l'exercici físic aeròbic s'utilitza l'oxígen com a combustible per a "cremar greixos" i "sucres". S'usen, per tant, aquests elements en els processos de generació d'energia dels músculs.


Amb la pràctica de la Marxa Nòrdica estàs realitzant una activitat física "aeròbica", fàcil, segura, divertida, no agressiva, i pots augmentar-ne la intensitat i duració de manera gradual segons les teves pròpies sensacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada